CUP VAN 27 SEPTEMBER

TWEEDE IN DEZE KARTCUP

Dinsdag 27 september was er een overvolle Kart Cup! Maar liefst 26 deelnemers gingen strijden voor de overwinning en er stonden zelfs rijders op de reservelijst! Voordat de wedstrijd begon waren de karts weer getest en ze stonden er super bij! Renato had weer zijn best gedaan: alle karts binnen 15 honderste dus de kwalificatie kon weer spannend worden!

Uiteindelijk was de startvolgorde als volgt: Bram 37.52, Mark 37.55, Milou 37.61, Mike 37.66, Martijn 37.68, Guido 37.72, Mellanie 37.75, Jurgen 37.81, Sanne 37.82, Danny 37.87, Ray 37.87, Jeroen 37.89, Emiel 37.89, Wout 37.89, Joost 37.92, Eddy 37.92, Jim Ringelberg 37.93, Jorik 38.00, Stanley 38.01, Jesse 38.05, Jim Groen 38.07, Maico 38.16, Marcel 38.29, Antoine 38.37, Timothy 38.53 en Floris sloot de rij als nieuwe rijder 38.72.

We begonnen met de minder snelle groep, maar zoveel minder snel zijn ze niet! Wout stond op pole voor Joost, Eddy en Jim Ringelberg. Deze heren horen eigenlijk in de snelle klasse thuis, maar er zijn maar 13 plaatsen! De strijd barste los, Wout kon geruime tijd zijn plek behouden, maar toen kwamen Eddy en Jim die inmiddels Joost waren gepasseerd. Eddy en Jim kregen het de gehele wedstrijd met elkaar aan de stok, net als Wout en Joost. Het was een lust om te zien! Ook daarachter waren er mooie gevechten, de wedstrijdleiding kon het gewoon niet bijhouden, er gebeurde zoveel! Maar wel allemaal erg sportief! Jorik behield zijn plaats voor de steeds sneller wordende Stanley. Jesse moets een mooie inhaalactie van Jim toestaan en verloor ook een plekje aan Maico, die deze race sterk op kwam.  Timothy kwam in de slip en verloor veel tijd, deze race was voor hem klaar. Floris profiteerde in zijn eerste race en hij was overduidelijk aan het genieten, net als Antoine die ook zijn eerste race reed! Marcel alias Viper is ervaren en is snel, hij heeft 1 ding een beetje tegen: zijn gewciht. Zo moest hij toezien hoe de rijders voor hem op afstand bleven. Jim en Eddy maakte er een spektakel van, meerdere inhaalacties werden getoond, maar Jim won de strijd. Wout hield knap zijn plaats op Joost.

De tweede race had een rommelig begin waarbij er meerdere botsingen waren. De wedstrijdleiding besloot om een rode vlag te geven en de race opnieuw te starten met een rollende start. Dit ging stukken beter en nu kwam iedereen heelhuids de eerste ronde door. Mike wilde snel Milou pakken, maar schoot door op Mark waarbij Mark stil kwam te staan. Mike gaf zijn plaats terug en beide konden beginnen aan een inhaalslag. Milou hield haar plaats en jaagde op Bram. Guido reed sterk, net als Mellanie, ze had hoge verwachtingen en die maakte ze helemaal waar. Het tempo lag zo hoog dat het moeilijk was om plaatsen te winnen of om tijd te winnen. Martijn werd ingehaald door Guido en ook door mellanie, die deze actie juigend eindigde. Martijn hield wel zijn 5e plaats. Jurgen moest toezien hoe hij één voor één werd ingehaald, maar het feit dat hij het iedereen moeilijk maakte is al een overwinning. Danny pakte Sanne en ging de strijd aan met Martijn. Sanne verloor plaatsen, Jeroen, Mike en Mark kwamen snel opzetten en Mike kwam nog tot plaats 7. Emiel reed sterk, maar won niet echt de plaatsen. Ray baalde dat hij in de snelle groep zat, maar de snelheid is er wel, nu nog profiteren van de fouten van een ander. Milou won voor Bram, Guido en Mellanie. Mark werd toch nog laatste door mindere inhaalacties, misschien de volgende keer toch maar meedoen met de cursus?

De 3e race mocht Maico de snelheid bij de start bepalen. Hij deed dat slim en won meters op de anderen. Jim Groen ging in de verdediging, maar niet slim zo vroeg in de race. Hij kon ze redelijk achter zich houden totdat de ervaren mannen naar voor kwamen: Wout, Joost, Jim en Eddy. Ook Jorik reed sterk en ook hij pakte Maico die wel sneller en beter ging rijden. Jesse en Stanley maakte er een waar spektakel van, ze lieten de hele race zien dat de inhaalcursus wel degelijk helpt. Ook Antoine deed moedige pogingen, maar Timothy pakte hem elke keer terug, op de laatste actie na. Floris kon het deze race niet bijhouden, maar zijn tijden worden beter. Marcel had van hetzelfde last als in race 1: zijn gewicht! Toch werd hij knap 10e vlak achter Stanley en Jesse. Jim Goren kon daar weer voor blijven en Maico hield de 6e plaats er aan over! Jorik was best of de rest achter de 4 snelle mannen van de minder snelle groep: Jim R won weer, dit keer voor Wout en voor Eddy. Joost werd wederom 4e.

Emiel mocht de laatste race bepalen en ook hij deed het anders als normaal. Mike en Danny haakte snel aan en Emiel was gezien. Mike was iets sneller in zijn ritme als Danny en kon wegkomen. Danny was even later de snelste op de baan, maar Mike was al te ver weg en won de race met een mooie voorsprong. Danny werd 2e voor de sterk opzettende Milou. Zij is gewoon nog net even iets slimmer en beter in inhalen als de rest. Guido reed weer sterk en verdedigde zijn 2e (omgerekend over de 2 races) plaats in de race, Milou was te sterk.  Martijn verloor wat plaatsen, maar ook hij liet zien dat de inhaalcursus succesvol is, inhaalacties werden getoond die hij voorheen nooit had gedaan. Emiel hield net als Maiko de 6e plaats over voor Jeroen. Bram kon deze race geen potten breken, jammer want wat is die jongen snel! Mellanie liet zien dat ze ook tijdens de race nadenkt en liet Milou vroeg in de race gaan nadat ze eerst blokte. Helaas kon ze niet zo snel inhalen en plaats 9 was het gevolg! Sanne werd 10e voor Jurgen en voor Mark. Ray werd laatste, de volgende race wilt hij vast in de minder snelle groep!

Milou won voor Guido en Danny. De andere groep werd gewonnen door Jim Ringelberg, Eddy en Wout.