CUP VAN 22 FEBRUARI 2011

I2A2 PAKT WEER PODIUM

 

Op 22 februari vindt al weer de vierde race van de BiteMedia Cup plaats bij Kart Centre Roosendaal. De verschillen in de kop van het klassement zijn klein dus ieder punt en iedere wedstrijd is belangrijk. Zijn de Pole Positions weer onhoudbaar en kan i2a2.nl de Bitches voorblijven? Zal KCR Crew deze keer op het podium eindigen of staat een gevaarlijke outsider op?

 

Martijn neemt deze keer de kwalificatie voor z'n rekening. Hij is als achtste aan de beurt om in één ronde een snelle tijd neer te zetten. Dat doet hij goed. Hij rijdt de op dat moment derde tijd, éénhonderdste achter de Pole Positions, 38,21 seconden tegen 38,20 seconden. Flex Employement heeft als eerste een zeer snelle tijd van 38,09 seconden gereden. Maar er komen nog meer teams. De Lazy Monkeys plaatsen zich net voor de Pole Positions met 38,19 seconden en 2 Fast For You pakt uiteindelijk de eerste startplaats met een hele snelle rondetijd van 38,07 seconden. Martijn mag van de vijfde plaats starten, direct achter Pole Positions. De andere concurrenten KCR Crew en the Bitches staan verder naar achteren in de startopstelling.

 

De race begint achter de pace kart. De start verloopt zonder problemen en de eerste paar ronden is iedereen nog aan het aftasten en gebeurt er weinig. De Pole Positions voeren de eerste actie uit en nemen de derde plaats over van Flex Employement. Ook Martijn kruipt steeds dichter op zijn voorganger en zet z'n kart ernaast. De inhaalactie mislukt helaas, er is wat contact, Martijn gaat dwars en valt terug naar de achtste plaats. Martijn baalt zichtbaar maar weet snel de aansluiting bij de Daltons op plaats zeven weer te vinden. Er naar toe rijden is één maar inhalen is toch wat anders. Martijn is deze keer voorzichtig en blijft achter de Daltons rijden. Gelukkig voor hem gaan de Daltons te vroeg de pitsstraat in om te wisselen en krijgt Martijn de zevende plaats in de schoot geworpen. De volgorde op dat moment is: 2 Fast For You, Lazy Monkeys, Pole Positions, KCR Crew, Flex Employement, DUKA Racing en Martijn.

 

Edwin neemt het bij de eerste rijderswissel over van Martijn en komt terug op de baan op de elfde plaats. Na alle wissels rijdt Edwin weer zevende achter DUKA Racing. The Bitches komen op de achtste plaats rijdend dichterbij. Edwin zit vlak achter DUKA Racing en laat er geen gras over groeien. Met een mooie en nette inhaalactie pakt hij de zesde plaats. In de top drie heeft Pole Positions inmiddels de eerste plaats ingenomen. De top vijf voor Edwin is als volgt: Pole Positions, Lazy Monkeys, 2 Fast For You, KCR Crew en Flex Employement. Het lukt Edwin niet om de the Bitches, inmiddels op plaats zeven, voor te blijven en hij moet de zesde plaats afstaan. Een actie in de top vijf zorgt ervoor dat 2 Fast For You terugvalt en Edwin weer de zesde plaats krijgt. Vlak voor de rijderswissel pakt hij ook nog Flex Employement en wint zo nog een plaats.

 

Guido neemt het van Edwin over. Hij komt na de wissel terug op de baan als zevende. Na alle wissels rijdt hij op de vierde plaats achter Pole Positions, the Bitches en KCR Crew. Guido rijdt snel naar KCR Crew toe en gaat er makkelijk voorbij. Op de derde plaats rijdt hij onbedreigd zijn stint uit. The Bitches voor hem zijn te snel om bij aan te sluiten en het gat met KCR Crew achter hem wordt steeds groter. Pole Positions heeft inmiddels op de eerste plaats bijna een ronde voorsprong op de rest van het veld. Ze zijn gewoon te snel.

 

Jeroen rijdt het laatste half uur van de wedstrijd. Na de wissel met Guido komt hij als zevende terug op de baan. Na alles wissels ligt hij weer derde achter Pole Positions en the Bitches en voor KCR Crew. Jeroen kan de snelheid niet goed vinden en the Bitches zijn dan ook onbereikbaar voor hem. KCR Crew op plaats vier is een fractie sneller dan Jeroen en komt langzaam dichterbij. Het gat is echter groot genoeg voor Jeroen om de race onbedreigd op de derde plaats uit te rijden.

 

i2a2.nl eindigt als derde in een race die het eerste uur veel spanning en actie kent. Sommige teams melden zich voor het eerst in de kop van het veld maar in het tweede uur blijken toch de vertrouwde topteams weer vooraan te rijden. Het veld komt echter wel steeds dichter bij elkaar en de strijd wordt heviger. Dat belooft veel voor de rest van het seizoen.

 

De top vijf van deze vierde race van de BiteMedia Cup:

  1. 1. Pole Positions

  2. 2. the Bitches

  3. 3. i2a2.nl

  4. 4. KCR Crew

  5. 5. DUKA Racing