CUP VAN 26 OKTOBER 2011

WEDEROM PODIUM 3DE PLAATS

Het was alweer de één na laatste race van het seizoen en dan wordt er altijd gekeken naar de plaatsen waar nog om kan worden gestreden. Nou die zijn er nog genoeg, maar dan gaan we toch kijken naar het top van het klassement en dan zien we dat er 4 rijders strijden om de 3e plaats in het kampioenschap: Danny van Domburgh, Patrick Niemandsverdriet, Bram Gelten en Mike Bartelen.

De kwalificatie was wederom een prooi voor Milou, ze klokte de snelste tijd van 37.53. Patrick liet zien dat hij voor die 3e plaats wilde gaan en stond op 2: 37.65. Vlak daarachter Wouter Verbaarschot 37.66, Toen Mike 37.68 en Wout 37.69. Toen 3 rijders die allen 37.76 hebben gereden, de duizendste bepaalde de volgorde: Mellanie, Martijn en Jim. Marc van Liere had 37.81, Bram 37.83, Guido 37.84 en kwam nog net in de snelle groep! Het scheelde heel weinig, want Jorik ging naar de 2e groep met slechts 1 honderdste verschil! 37.85, 2e stond Danny die waarschijnlijk moet afhaken in de race om de 3e plaats algemeen: 37.86. Dan Mark 37.87, daarachter Malcolm die voor het eerste mee deed 37.94. Ray was er ook weer 38.00, Wouter van der Plicht reed 38.04 net als d’n Eddy. Jesse kwam tot 38.15, Stanley tot 38.27, Timothy reed 38.32, en Janno en Danel sloten de rij af na maanden niet te hebben gereden: 38.35 en 38.73

Met een stilstaande start begonnen we met de 2e groep. Jorik op pole met daar achter Danny, Mark en Malcolm. Jorik kende een prima start, Mark werd gepakt door Malcolm, maar even later pakte hij Malcolm weer terug. Danny reed vlak achter Jorik, maar moest toezien hoe Mark dichterbij kwam. Daarachter was een mooi gevecht tussen Ray, Wouter en Eddy, die op zijn beurt af en toe de druk voelde van Stanley. Eddy kwam Wouter voorbij, maar Stanley had er zin en pakte beide heren. Hij kon zelfs ook Ray voorbij komen en eindigde knap op plaats 5. Jesse had het deze avond lastig, ook hij kon aanhaken bij Eddy, maar moest even later toch weer afhaken. Timothy reed een prima race, hij went steeds meer aan de wedstrijdkarts en het gewicht dat hij mee moet nemen. De mannen van Salari werden moe, ze reden de race uit en haakten af voor race 2, toch goed gedaan jongens. Mark kon Danny nog pakken en eindigde 2e achter Jorik die de overwinning knap naar zich toe trok!

De volgende race was er eentje om in te lijsten, zeker betreft de gevechten op de baan. De start verliep niet geheel soepel, Martijn was de dupe en zijn kart viel uit. Zijn race was helaas verloren maar reed wel erg sterk! Ook Mellanie verloor plaatsen, maar kon in de race toch wat plaatsen terug winnen. Mede doordat Wout zijn kart wisselde. Milou was deze race te snel, haar voordeel was wel dat Wouter eerst voorbij Patrick moest komen, want anders had hij haar zeker bijgehouden! Patrick moest dus Wouter laten gaan en ook Mike kwam er voorbij en dat gaat toch echt om het eindklassement. Jim wilde er een race van maken en pakte hem ook, maar Patrick liet het er niet bij zitten. Het werd stuivertje wisselen, wat een genot voor het oog. Jim won de strijd en eindigde 4e. Guido had een mindere kwalificatie, maar maakte in de race veel goed, hij reed een prima race en eindigde op plaats 6. Mellanie kwam Marc van Liere nog voorbij, maar Bram was te ver weg, Bram reed snel en kon Guido bijhouden, maar helaas niet meer pakken.

De 2e race starten we met een rollende start en het mooie was dat Wouter veel tijd pakte op Eddy en Eddy weer op Ray. Ze zaten allemaal te slapen, terwijl je toch echt aan het racen bent;) Ray keek op afstand dat ze net zo snel waren, maar de mannen daarachter dachten er anders over. Malcolm, Mark, Danny en Jorik wilde naar voor toe rijden. Dat lukte Malcolm en Mark het beste. Mark kwam Danny voorbij en Stanley kon het tempo van race 1 moeilijker vinden. Eddy en Wouter hielden stand, maar net niet lang genoeg. Eddy liet ze voorbij in de weet het toch niet lang vol te houden. Eerst Malcolm, toen Mark en even later ook Danny en Jorik. In de laatste minuten kon ook Ray hem nog voorbij komen, wat een puike race mannen! Timothy kon heel lang bij blijven, zijn start was goed en hij pakte Stanley en Jesse. Maar beide pakte hem terug en Jesse won dit keer van Stanley. Voorin was het spannend, 5 minuten voor het einde kwam de ervaring van Malcolm om de hoek kijken en met een super mooie actie pakte hij Wouter. Ook Mark kwam snel en ook hij pakte zijn moment. Mark kwam net 2 meter te kort om ook Malcolm nog te pakken en zo werd hij 2e, net voor Wouter en achter Malcolm. Danny werd 4e voor Jorik.

De laatste race mocht Mellanie beginnen, haar start was slim en ze pakte gelijk enkele meters. Bram zat daarachter maar kon snel het gat dichten. Net voordat hij er was werd hij gepakt door Guido en weer kon hij aansluiten. Guido haalde Mellanie in, maar Bram kwam er niet voorbij. Ook Jim kon Bram pakken en sloot aan bij Mell. Mell wilde lekker racen en liet zowel Jim als Bram er voorbij. Patrick reed wel snel, maar ook deze race moest hij toezien dat Mike net wat sneller was en weer werd hij ingehaald door Mike. Ook Milou kwam er voorbij en later ook Wouter en meer dan een 7e plaats zat er niet in en dat kwam nog omdat Mell hem en ook Mike, Milou er voorbij liet. Mell eindigde 8e, maar er zat wel veer meer in als ze gewoon lekker door had gereden. Marc van Liere kon het deze race net niet bijhouden, hij klokte prima tijden maar gemiddeld 1 tiende te langzaam. Wout reed ook prima, maar kon geen potten breken en eindigde voor Marc op plaats 10. Ook Martijn kon geen plaatsen winnen, maar reed net zo hard als de rest. Het was ook te gek voor woorden, iedereen eindigde de race binnen 14 seconde van elkaar, hoe bizar! Guido won de race knap voor Jim en Bram. Milou pakte Mike en Mike weer Milou, maar in de laatste ronde wilde Milou er toch voorbij, maar dit werd niet goedgekeurd door de wedstrijdleiding en daardoor werd ze weer achter Mike gezet.

Eindstand: Milou won van Jim op 4 duizendste want ze hadden evenveel punten. Guido werd 3e doordat hij gemiddeld over 2 races 12 duizendste sneller was als Mike. Mike doet goede zaken en komt op plaats 3 algemeen met nog 1 wedstrijd te gaan. In de 2e race won Mark voor Malcolm en Jorik die geprofiteerd heeft van een extra lesje;)