CUP VAN 2 MAART 2011

Wederom weer op podium en weer 1ste plaats!!!

De spanning was al bij de kwalificatie te merken, iedereen zat super dicht bij elkaar en verschillende rijders streden om de poleposition. n de eerste groep ging het tussen Milou en Guido en in de 2e groep waren er meer rijders die in aanmerking kwamen. Uiteindelijk won Martijn de kwalificatie 37.41. Jim Ringelberg werd knap 2e 37.47. Milou werd 3e met 37.49. Vervolgens Danny met 37.50, Bram 37.53, Mike 37.54, Guido 37.60, Wouter CLK 37.63, Joost 37.68, Eddy 37.70, Wout 37.78, Jim 37.78, Jurgen 37.79, Patrick 37.80, Jacky X 37.91, Nick 37.93, Sanne 37.98, Jeroen 37.99, Bas 38.02, Cuma 38.03, Robin 38.05, Jorik 38.11, Johan 38.32, Danel 38.69, Ford Racing, 38.83 en Flame 38.96

Verrassend genoeg stond Jeroen Bakkeren in de minder snelle finale. Na de kwalificatie hebben we zijn kart gewisseld, want ook Jorik had er erg veel moeite mee. Het was dus aanJeroen om de schade te beperken, want normaal gesproke zit hij bij de snellere rijders. Patrick mocht vertrekken van pole en deed dat uitstekend. Hij werd gevolgd door Jacky en Nick, maar jacky kon moeilijk volgen en werd al snel ingehaald. Jeroen begon een opmars en die eindigde bij P1, ook Patrick kon hij nog pakken, maar dat bleef spannend tot het einde! Jacky verloor meer plaatsen en viel terug en ook Nick verloor wat plaatsen.Cuma, gastrijder uit Middelburg die kwam trainen voor de 10 uurs race, liet ook zien dat hij snel en goed kan inhalen. Hij kwam van plaats 7 en reed naar plaats 3, in de laatste 10 minuten kon hij ook Bas voorbij komen, die dit jaar erg goed mee rijdt om de hoge plaatsen.Robin had ook wat plaatsen gewonnen en eindigde op plaats 5 Sanne had een hele goed kwalificatie gereden, helaas verloor ze wel wat plaatsen, maar hield toch knap stand en werd 6e voor Nick masseurs. Danel kreeg tijdens zijn stint de smaak te pakken en kwam tot plaats 8. Jorik had dus moeite met de kwalificatie, maar ook in de race kon hij niet veel winnen en werd zo 9e, voor Flame die zonder training deze race kwam rijden. Ook hij kwam trainen voor de 10 uurs race samen met Ford Racing die helaas laatste werd. Op de 11e plaats was het jacky en op plaats 12 Johan.

In de snellere groep was Martijn de gevierde man, eerst de poleposition en ook nog eens de winst. Hij reed weg van Jim Ringelberg en boekte een grote voorsprong omdat Jim iedereen een beetje ophield. In de kwalificatie reed de kart erg goed, maar je kon zien dat er nu iets mee was. Jim heeft de wedstrijd uitgereden en daarna hebben we de kart gewisseld, achteraf bleek dat de fusee bout was afgebroken en er nog los in zat. Jim werd 10e, nog heel knap gereden! Milou was voorbij gekomen aan Jim, maar had stevige concurrentie van Mike Bartelen, uiteindelijk won Milou de strijd en kon ze naar Martijn toe rijden, ze kwam net een paar seconde te kort en werd 2e. Mike reed snel en reed naar de 3e plaats. Eddy kwam helemaal van plaats 10 en pakte iedere rijder één voor één en werd knap 4e voor Danny die in plaats heeft verloren. Guido was hevig in strijd en hield stand en werd 6e en 7e werd Wouter CLK die op het allerlaatste moment toch mee reed met deze wedstrijd. Joost reed ook eens een indoor wedstrijd mee, de snelle buitenrijder deed het niet slecht en werd 8e. Bram had ook wat plaatsen verloren en werd 9e. Op de 11e plaats eindigde Jim de Groen en 12e werd Wout die even vast had gestaan en toch knap terug was gereden. Jurgen werd laatste in de snelle groep, maar hij was al blij dat hij in deze groep kon meerijden!

Danel mocht in de 2e race vertrekken van Pole met Nick in zijn rug. Beide jongens gingen goed, maar toen kwamen de iets meer ervaren jongens en zo verloren ze wat plaatsen. Robin profiteerde en reed erg sterk, hij won deze race en zou een goede eindklassering rijden. Cuma deed hetzelfde als in de eerste race: naar voor toe rijden, weer verschalkte hij Bas en pakte plaats 2. Patrick was de meest opvallende man, met snelle constante tijden reed hij van P7 naar P3 voor Bas die op plaats 4 eindigde. Sanne reed weer stabiel en werd heel goed 5e voor Flame die ook plaatsen kon winnen. Het was erg spannend en de tijden lagen heel dicht bij elkaar. Jeroen waande zich een weg naar voor, maar tikte Danel omver waardoor hij een zwarte vlag kreeg. Danel was de dupe en stond even vast, hij eindigde daardoor op plaats 12 voor Ford Racing die zijn snelste ronde tijd verbeterde! Jorik deed hetd eze wedstrijd beter al had hij moeite met inhalen, hij werd 7e voor Jeroen die weer knap nar voor was gereden. Jacky moest dit keer tevreden zijn met plaats 9 voor Nick die nog een plekje verloor bij een inhaalactie van Jeroen. Johan was weer in strijd met Danel salari, net als de vorige race en nu eindigde hij op plaats 11.

De wedstrijdleiding vond dat er snel werd gereden, maar dat er in de eerste race iets te veel werd geduwd en getrokken, voordat de race begon werden alle rijders van de snelle groep nog even aangesproken dat er hier op zou worden gelet. Het was te zien, iedereen reed echt fantastisch en dit was een echte spannende thriller! De tijden waren subliem en over en weer mooie inhaalacties. Guido liet zien dat hij niet tevreden was met plaats 6 en reed hard naar voor en pakte P1 en gaf deze ook niet meer weg. Joost mocht vertrekken van pole en haakte de gehele westrijd aan bij Guido en werd 2e! daarachter was het vechten om een plaatsje en eddy won, hij kwam niet meer naar de koplopers toe maar werd heel knap 3e. Jim Ringelberg wilde iets recht zeten, van P10 reed hij gestaag naar voren en liet zien dat hij heel slim en ervaren is. Samen met Milou maakten ze samen er een mooie strijd van. Jim haalde Milou in en Milou Jim. Toen ze naast elkaar kwamen in de snelle doordraaier was er wat gewring en Milou dook voor Jim in de knik waar je niet mag inhalen maar diegene die voor ligt, voor moet laten gaan. Helaas kreeg Milou zwart waardoor deze mooie strijd ten einde kwam, Jim werd 4e. Wouter profiteerde hiervan en werd knap 5e voor Mike die het deze wedstrijd lastig had met Danny die heel knap verdedigde. Toch kwam hij er voorbij en Danny werd 7e. Milou begon aan een inhaalslag om de schade te herstellen. De wedstrijdleiding hield de trein van karts in de gaten. Milou zat aan de bumper van Wout en duwde Wout op om in te halen, dit werd gezien en spijtig genoeg moest er weer een straf worden gegeven, daardoor viel ze ver terug in de einduitslag. Ook Martijn had het zwaar, na zijn knappe overwinning moest hij nu genoegen nemen met plaats 9. Wout werd 10e voor Jim de Groen en Bram Gelten. Dit keer een iets minder opvallende race voor de kleine snelle man. Jurgen werd weer laatste maar liet zien de snelheid te hebben, nu nog iets meer ervaring krijgen.

De totaalstand snelle groep: 1. Guido 2. Eddy 3. Mike 4. Martijn 5. Joost 6. Wouter CLK 7. Danny 8. Jim R 9. Milou 10. Bram 11. Wout 12. Jim de Groen 13 Jurgen.

De totaalstand minder snele groep: 1. Patrick 2. Cuma 3. Robin 4. Bas 5. Jeroen 6. Sanne 7. Jorik 8. Nick 9. Flame 10. Jacky 11. Danel 12. Johan 13. Ford Racing.