CUP VAN 28 SEPTEMBER 2010

I2A2 WINT OEFEN RACE

Kartteam i2a2.nl heeft de oefenrace van de kartcompetitie bij Kart Centre Roosendaal op 28 september gewonnen. De eerste race was een oefenrace om alle teams ervaring op te laten doen met het kwalificeren en het wisselen van rijders. De uitslag van deze eerste race telt niet mee voor het klassement.

Omdat Guido geblesseerd was viel reserverijder Mathijs in. Mathijs reed de kwalificatieronde. Ondanks 18 kg extra ballast reed hij de tweede tijd en mocht als tweede starten. Na de start kon Mathijs het team the Bitchies dat als eerste was gestart niet bijhouden en moest in eerste instantie zijn uiterste best doen het team SVD Racing dat als derde was gestart voor te blijven.

Bij de wissel kon Edwin de tweede plaats overnemen van Mathijs. Edwin wist het gat met the Bitchies te dichten en de eerste plaats over te nemen.

Bij de tweede wissel nam Martijn het over van Edwin. Hij reed zijn hele stint onbedreigd op de eerste plaats maar op het einde kwam KCR Crew steeds dichterbij.

Bij de derde een laatste wissel nam Jeroen het over. Doordat RN-RM de pits in reed terwijl Jeroen nog in de pits stond te wachten raakte de tijdwaarneming van slag en duurde de wissel 17 seconden langer dan de normale 45 seconden. Jeroen kwam daardoor terug op de derde plaats. Hij was in staat het gat met KCR Crew op de eerste plaats te dichten. Omdat Jeroen na aftrek van de 17 seconden virtueel op de eerste plaats reed moest KCR Crew van de wedstrijdleiding Jeroen ongehinderd voorbij laten. De strijd om de tweede plaats tussen KCR Crew en the Bitchies werd nog spannend maar uiteindelijk werd KCR Crew toch tweede en the Bitchies derde.