CUP VAN 26 APRIL 2011

EERSTE RACE GOED, TWEEDE RACE BAGGER

Dinsdag werd de 4e race gereden om de Kartcup van 2011. Na 26 aanmeldingen waren er toch 3 afvalers en bleven we dus met 23 rijders over.

Er werd weer in 2 groepen gekwalificeerd en het viel op dat niet iedereen slim is tijdens de kwalificatie. Het is de bedoeling dat je een goede tijd neer zet, maar bijna iedereen gaat al racen met elkaar! Zo rij je nooit een goede tijd en dat bleek ook wel: Milou was verreweg de snelste en pakte de pole:37.46. Patrick eiste plaats 2 op 37.73, dan Fast eddy 37.74.Danny 37.76, Martijn 37.77, Guido 37.79, Mike 37.80, Jeroen 37.86, Dn Eddy, 38.02, Marc 38.02, Bram 38.03, Cuma 38.05, Sanne 38.09, Wout 38.18, Wouter 38.23, Jorik 38.24, Ronny 38.29, Jim 38.40, Robin 38.43, Jurgen 38.50, Jack 38.68, Flame 38.68 en Ford Racing 39.17.

Cuma stond wederom in de minder snelle groep, zijn kwalificatie is elke keer net niet goed genoeg, maar met zijn snelheid kan hij mee in de snelle groep. Hij mocht van pole vertrekken net voor Sanne die het erg goed had gedaan. Wout stond op plaats 3, ook wel een klein beetje verrassend, want ook hij gaat de laatste tijd erg snel! Het werd een feestje, want met luid gejuig werd plaats 4 en 5 toegekend: Wouter en Jorik! Alledrie zijn het teammaatjes bij de BiteMediacup. De start was goed en de strijd kon beginnen, Jim en Robin streden om hun plek en Ronnie reed voor het eerst in deze karts en reed knap naar voor. Met al zijn ervaring veroverde hij elk plekje, alleen Cuma was gewoon te snel, hij won race 1 vrij eenvoudig en Sanne hield ook knap stand, zij werd 2e! Robin won van Jim en Jim moest meerdere plekken afstaan. Wout Begon vanaf plaats 3 maar had het niet naar zijn zin, hij kon gewoonweg niet de snelheid vinden die hij normaal wel heeft. Na een duel met Robin moest hij ook plaats 4 afstaan, maar toch hield hij stand op plaats 5. Mede door het sterke verdedigen van Wouter. IJzersterk hield hij iedereen achter zich, tot de laatste paar minuten. Meerderen kwamen voorbij waaronder Jorik die 6e werd. Jurgen kon ook mee en werd 7e voor Jim. Na een slechte kwalificatie van Jack maakte hij het in de race deels goed, ook hij kwam voorbij Wouter, die nog wel Flame en Ford Racing achter zich kon houden.

De snellere groep begon ook voortvarend, het bleef iets beter bij elkaar wat het moeilijk maakt om iedereen goed in de gaten te houden. Milou was gewoon snel en reed weg van de rest. Patrick kon goed volgen met Fast Eddy en Danny achter zich. Doordat Jeroen en Guido druk er op zette, kon Patrick iets los komen van Fast Eddy. Fast Eddy kon Guido niet houden en ook Jeroen kwam er voorbij. Beide reden een puike race. Voor Guido was het de avond van ijzersterk en vertoon van zwakte, maar deze race was heel goed! Hij pakte ook Patrick nog en eindigde 2e. Patrick kwam in gevecht met Jeroen, beide haalden elkaar om de beurt in, maar ze kwamen niet op het idee om deze plaats uit te verdedigen. Patrick won de strijd  Jeroen werd 4e voor Fast Eddy. Danny kon er net niet bij blijven, want hij kreeg het aan de stok met Mike, de gevechten waren fair en leuk om te zien.  Mike won de strijd, maar Danny kon wel de snelle Marc achter zich houden. Marc was ontketend en ging hard. Bram had het lastig met D'n Eddy, eerst verloor hij een plekje en daarna moest hij die plaats weer terug pakken. Dit lukte en ook Martijn kon hij voorbij komen. Martijn, tja hij is normaal snel, maar vanavond had hij het erg lastig en als iedereen dan snel is kan je zomaar 10e eindigen. D'n eddy sloot de rijd op plaats 11.

De tweede race begon met een rollende start. Jim begon vooraan en had een goede start. Jurgen probeerde aan te haken en dat ging aardig, maar vanavond was Jorik snel en hij kwam Jurgen voorbij. Dat Cuma gewoon de beste was bleek ook in deze stint, hij reed gestaag naar voor en kwam wederom op plaats 1 terecht. Jorik kon ook Jim voorbij komen maar werd geen 2e, Ronnie kwam ook naar voor en eiste plaats 2 op. Jim hield wel stand op plaats 4 net voor Sanne. Sanne reed weer een puike race en haalde Jurgen in en werd 5e voor Jurgen op plaats 6. Op de baan was er strijd en dat is goed, maar wel met respect voor elkaar. Wout zat niet lekker in zijn vel en hij was licht gefrustreerd, ook Robin had hier een beetje last van en laat ze elkaar nou net op de baan tegenkomen. Door wat gebots over en weer kwam Wout naar binnen en hij liet de eer aan zichzelf verklaarde hij. Robin accepteerde de zwarte vlag en reed daardoor een verloren race. Jack eindigde deze race op plaats 7 voor Wouter en Flame. Flame zat beide races achter Wouter, maar Wouter was hem te slim af. Robin kwam nog wel voorbij aan Ford Racing.

Wat Cuma deed in race 1 deed Milou in race 2, van plaats 8 naar plaats 1 rijden. Snel, slim en daadkrachtig! Marc reed ook sterk, nadat hij van plaats 1 mocht vertrekken hield hij heel lang stand tot de laatste minuten. Mike en Danny kwamen er voorbij en Mike verdedigde zijn plekje uitstekend! In de middenmoot was het super spannend en vet om te zien. Iedereen wisselde elkaar af, maar Fast Eddy wilde zijn plaats behouden en ging verdedigen. Daarachter was het duwen en trekken, maar wel sportief! Tot het moment dat Guido in de snelle knik Jeroen passeerde. Jeroen kwam tegen de bakken en kwam los, hij lande op de meekomende D'n Eddy die echt heel goed reed in race 2. Beide hadden pijn en vielen uit. Daarom werd er besloten om de volgende races maar gewoon een ronde aftrek als straf in te zetten. Guido kreeg de zwarte vlag en eindigde deze race als 9e. Hij reed deze race ook niet sterk en wisselde zijn sterke optreden af met een zwak optreden in deze race, hij werd eenvoudig gepasseerd, niks voor hem. Patrick had achteraf veel respect voor Fast Eddy want hij kwam er maar niet voorbij en werd 6e. Bram reed deze race een stuk beter en werd 7e, het zit ook zo dicht bij elkaar! Martijn werd 8e en zal deze race snel vergeten.