CUP VAN 26 JANUARI 2011

EERSTE MET KARTCUP

De eerste race om de Kartcup 2011 is van start gegaan. Er waren maar liefst 24 aanmeldingen, uiteindelijk bleven we meet 22 rijders over omdat er 2 zieken waren.

Na een korte uitleg van Mario Booij begon de eerste kwalificatie van het seizoen. De karts waren weer super, de tijden lagen mega dicht bij elkaar! In de eerste kwalificatie was Danny van Domburgh het snelste, voor Guido en Bram. Danny zijn tijd bleek uiteindelijk de 3e tijd overall te zijn, want in de 2e kwalificatie gingen Eddy en Mike Bartelen er onderdoor. Eddy pakte dus de eerste poleposition van het jaar en tevens een extra punt voor de totaalstand. In de snelste groep waren het respectievelijk Eddy, Mike, Danny, Martijn, Guido, Jeroen, Robin, Smoky, d'n Eddy, Bram en Patrick. In de minder snelle groep mocht Janno van Pole vertrekken. Achter hem stonden Bas, Jim, Jurgen, Jorik, Wouter, Jack, Johan, Nick en Tommy.

Deze Groep mocht als eerste een half uur racen. De gehele wedstrijd lagen ze dicht bij elkaar, iedereen was aan elkaar gewaagd en het was super om te aanschouwen. Kleine plaatsverwisselingen maakte het nog leuker om te kijken, alleen Tommy wist niet aan te haken bij de groep, hij rijdt nog niet zoveel maar deed het uitstekend. Janno hield lang stand, maar toen kwam de opmars van Jim en Jacky. Jim kwam Bas voorbij en zo ook Janno. Jacky kwam van heel ver, maar pakte ze één voor één, precies zoals hij op de inhaalcursus had geleerd. Daardoor verloor Janno nog meer plaatsen, ook omdat andere rijders profiteerden. Jorik en Jacky bleven met elkaar in gevecht voor plaats 2, maar daardoor tikte Jorik Jacky om. Jacky verloor veel plaatsen en Jorik kreg de eerste zwarte vlag van het seizoen. Toch wisten beide mannen weer sterk naar voor te rijden. Wouter en Nick reden slim, allebei wonnen ze wat plaatsen door te profiteren, maar ook door niks weg te geven en zo haakten zij aan bij Jim die eerste werd en Bas die tweede werd. Wouter stond op plaats 3 en Nick op plaats 4. Jurgen deed het prima in zijn eerste officiele race en werd 5e voor Jack. Jorik bleef in zijn buurt en werd 7e. Johan werd 8e voor Danel die ook voorbij kwam aan Janno. Tommy sloot de rij van de eerste race.

De 2e race was al even zo mooi als de eerste race. Bij de start stond iedereen op scherp en Eddy moest met al zijn ervaring de snelle mannen achter zich tegen houden. dat ervaring een belangrijke factor is zie je wel doordat weinig mensen echt durven in te halen. Zo bleef het een lange trein waarbij er wisselingen waren door kleine foutjes. Guido was deze wedstrijd geconcentreerd en reed langzaam naar voor. Ook Bram deed het uitstekend, de kleine snelle man pakte ze bijna allemaal totdat hij achter zijn teamgenoot kwam. ook Patrick profiteerde van foutje s en won wat plaatsen. Robin had nog nooit in deze karts gereden, zijn kwali was prima mar in de race moest hij toch even lossen op de rest en zo werd hij laatste. Jeroen reed een puike race, hij kwam uiteindelijk bij Smoky aan en haalde hem in in de chicane. Doordat het close racing was werd er wel geduwt en getrokken, de wedstrijdleiding was er van overtuigd dat er een duwtje plaats vond voor de inhaalactie. Zo kreeg Heroen zwart en werd hij 10e. Achteraf bleek iom Smoky dat Jeroen misschien toch gelijk had en er netjes voorbij kwam, de excuses van de wedstrijdleiding. Guido won de race, hij pakte knap Eddy en die werd vervolgens 2e. Danny werd 3e voor Bram. Mike werd 5e, Martijn 6e en Patrick 7e. Smoky werd 8e voor d'n Eddy op de 9e plaats.

De eerste groep mocht beginnen aan hun 2e race. Dit werd een race met uitvallers. Toch was het genieten want de jongste van het veld viel weer op door knap naar voor te rijden. Hij kwam zelfs op plaats 1 terecht, maar Jacky maakte een foutje door Nick er af te rijden, een beetje onervarenheid. Nick zette zijn schouders eronder en ging weer in de aanval, toch kwam hij wederom achterstevoren te staan, dit keer wel door een goed actie. Hij had wat pijn en kwam de pitstraat in. Voor hem was Janno al naar binnen gekomen, na 14 minuten race hielden de armen het niet meer vol. Toch heel knap gereden met een mooie snelle tijd. ok Danel hield het voor gezien, als hield hij het veel langer vol! Door de foute actie van Jacky op Nick profiteerde Jorik. Hij kwam op plaats 1 terecht met vlak achter hem de sterk rijdende Jurgen. In zijn 2e race liet hij al zien dat er nog mer in zit, wie weet volgende keer de snelle groep;) Bas deed hele goede zaken door strak zijn ronden te rijden en 3e te worden. In de laatste ronde probeerde Jim nog een actie op Wouter, maar die kwam te ver en deze 2 werden omgedraaid in de stand. Wouter op plaats 3 en Jim op plaats 4. Jack kreeg nu een zwarte vlag door zijn actie, maar toch reed hij weer naar voor en eindigde op plaats 6. Johan werd 7e voor Tommy en de 3 uitvallers. De snelle oude man reed ook voor het eerst een cup mee, maar hij heeft zich laten zien!

De laatste race was de race van de giganten. Ook deze race lag betreft snelheid dicht bij elkaar, maar ook de gehele race lagen ze dicht bij elkaar. Weer waren er verschillende inhaalacties te bewonderen, de mooiste was wel van Guido op Eddy in de chicane. Smoky mocht deze race vanaf voor beginnen en hij sloeg gelijk een gat. Mike kwam redelijk snel Patrick voorbij en reed in de wedstrijd langzaam naar Smoky toe. Daarachter bleven ze dicht bij elkaar en Eddy en Guido reden goed naar voor. Door een verkeerde actie van Eddy kreeg hij een zwarte vlag waardoor hij plaatsen verloor. Jeroen was wel de meest opvallende rijder, in de eerste race reed hij heel snel en in de 2e race reed hij eenvoudig van plaats 10 naar plaats 3. Ook de sterk verdedigende Guido hield hem niet tegen. Mike pakte 10 minuten voor het einde Smoky en samen reden ze naar P1 en P2. Guido bleef nog wel achter Jeroen na een mooie actie op patrick die knap 5e werd. Bram sloot daar vlak achter aan op plaats 6 en Eddy werd ondanks zijn zwarte vlag 7e. Danny werd 8e en Martijn, die wel snel is, maar nog net wat ervaring te kort heeft werd 9e. D'n Eddy reed een goede race, hij won wat plaatsen en bleef bij de snelle rakkers. Toch werd hij weer ingehaald en Martijn kwam mee. Samen reden ze door de snelle doordraaier en Martijn drong hem naar buiten op het vuile gedeelte. Hij zat er keurig tussen, maar het naar buiten drijven was niet nodig. Edward werd een beetje boos en kwam de pitstraat in, Martijn kreeg voor deze actie een waarschuwing! Robin was al afgehaakt, het is toch even wennen om van een buitenkart naar indoor te gaan.