CUP VAN 22 MAART 2011

ZESDE PLAATS WEGENS HERSTART EN ZWARTE VLAG

Dat het verschil klein was bleek al bij de kwalificatie, als je de tijden ziet heeft dat geen uitleg nodig: Milou 37.37 Patrick 37.44 Bram 37.46 Robin 37.46 Wout 37.47 Martijn 37.50 Guido 37.53 Jeroen 37.56 Mike 37.56 Eddy 37.57 Danny 37.58 Jorik 37.61 Mark 37.69 Cuma 37.71 Jim 37.73 Nick 37.80 Jurgen 37.84 Sanne 37.89 Wouter 38.03 Tom 38.04 en Johan 39.57

We begonnen met de minder snelle groep, wat heet, want Jorik was slechts 3 honderste minder snel dan Danny in groep 1. Jorik had een puike start en was heel snel weg. Mark kon na een paar ronden redelijk aanhaken, maar Cuma liet hem niet gaan. Cuma remde Mark knap uit, maar tikte daarbij Jorik achterstevoren. Jorik moest toezien dat iedereen hem passeerde, mar wist dat dit gewoonweg een race incident was, Cuma liet zich helemaal terugzakken om Jorik er voorbij te laten. Door deze actie kwam Nick voorbij aan Mark en Jim en pakte verrassend de leiding. Deze snelle jongeman van slechts 10 jaar liet daarna ook niemand meer voorbij, meer dan 20 minuten heeft hij iedereen achter zich gehouden zonder echt te verdedigen, heel erg knap! Achter hem speelde zich veel af, Mark haalde Jim in en Jim op zijn beurt Mark. Jurgen zat in de clinch met Sanne en Wouter, erg leuk om te zien en iedereen reed zo fair. Tom deed voor het eerst mee en moest even wennen, toch kon je zien dat hij goed kan rijden, maar Sanne kwam hij niet voorbij. Cuma en Jorik moesten van ver komen, Cuma had de meeste ervaring en die gebruikte hij, eerst ging hij Jorik voorbij en daarna Wouter, Sanne, Jurgen en Jim. Johan van Elteren deed ook voor het eerst mee, maar rijdt eigenlijk nooit, hij had het zwaar maar hield stug vol en ging keurig aan de kant vor de andere rijders. Jorik kwam alleen Tom voorbij en Wouter verschalkte Sanne. Nick won, Mark werd 2e en Cuma 3e.

De eerste race voor de snellere rijders begon compleet verkeerd. Na de eerste bocht viele er rake klappen en zo begonnen we met een herstart. De 2e start verliep veel beter en Milou behield har plaatsje. Patrick reed echt heel hard en liet haar bijna niet weg komen. Toch is Milou een klasse apart en wist een gat te slaan die ze niet meer weggaf. Patrick kreeg de druk er op van Bram. De kleine snelle man wordt beter en beter en dat liet hij zien, maar de tijden lagen zo verschrikkelijk dicht bij elkaar dat inhalen bijna niet mogelijk was. Zo hield Patrick verrassend stand in het hele sterke veld en werd zo 2e net voor Bram. Daarahter gebeurde van alles, ze zochten de grens op, maar gingen er niet overheen. Wout vond de inhalactie wel over de grens, hij verloor 3 plaatsen en moest vanaf achteren opnieuw proberen, maar helaas lukte het niet om de plaatsen terug te pakken. De wedstrijdleiding had anders beoordeeld, maar hij pakte het sportief op. Eddy was sluw en pakte 4 plaatsen en eindigde 6e achter Jeroen en achter Guido die allen Robin en Martijn hadden gepakt. Als 1 iemand je voorbij gaat verlies je gelijk meerdere plaatsen, close racing is hier op zijn plaats. Danny zat net in de snelste groep en won in deze race 2 plaatsen en eindigde 9e. Mike zat middenin de groep, won plaatsen en verloor plaatsen, uiteindelijk werd hij 7e achter Eddy.

De eerste groep begon aan de tweede race. Jorik werd in de eerste race 8e en mocht dus nu van pole vertrekken. De rollende start verliep prima en dit keer wist Jorik wel zijn eerste plaatst vast te houden. Hij reed weg van Sanne en sloeg een gat. Sanne had het zwaar met Wouter achter zich en Wouter had kansen maar pakte ze niet. Een inhaalactie van Cuma op Jim was eigenlijk net over de rand, maar de wedstrijdleiding zag het niet goed en kon dus geen straf geven. Zo viel er een gat die in de loop van de wedstrijd dicht werd gereden. Zo kreeg Wouter de druk van achter die hij niet vast kon houden. Zowel Mark als Cuma reden een puike race, bij een inhaalactie van Mark op Sanne kwam Cuma mee en profiteerde. Mark pakte Cuma toc knap terug en eindigde 2e achter Jorik die stand hield en verdiend 1e werd. Cuma werd 3e voor Sanne die de rest wel achter zich wist te houden. Tom had de eerste race de baan en de karts leren kennen en ging heel snel, hij werd 5e .Jim was door de crash achter in het veld terecht gekomen, hij haalde Nick nog wel in die het lastig had in de tweede race. Nick kon wel aanhaken, maar niets meer uitrichten. Jurgen reed soms iets te netjes, hij moet leren inhalen wanneer de kans er is, helaas werd hij 7e achter Wouter die race 2 erg goed reed. Johan ging ook beter, met een tijd van 38.4 begint hij in de buurt te komen.

De laatste race van de avond ging om de overall winnaar. In de eerste paar ronden wist Milou al een paar plaatsen te winnen. Robin kopieerde de race van Jorik en ging van Pole hard weg en was niet meer in te halen. Achter Mike gebeurde veel, Eddy, Jeroen en Guido waren in gevecht en zette druk op Mike. Guido won wat plaatsen en Eddy zat in de snelle doordraaier naast Jeroen. De snelle knik naar links is een gevaarlijke bocht en ivm veiligheid mag daar niet worden ingehaald, Eddy deed dit toch bij Jeroen en kreeg daardoor zwart. Guido gaf een duw, profiteerde en haalde in, ook hij kreeg zwart.  Direct daarna haalde Danny Jeroen in, hield zijn lijn en Jeroen belandde in de bakken. De wedstrijdleiding beoordeelde dit als niet correct en ook Danny kreeg zwart. Door de zwarte vlaggen waren er veel verschuivingen, Jeroen viel geblesserd uit, maar gelukkig gat het weer beter met hem. Mike, Milou en Bram kregen wat lucht, Milou drong aan bij Mike maar had moeite met hem. Toch kwam ze er vorbij en de jacht werd ingezet op Robin, ze kwam er bij, maar de tijd was toen klaar en zo werd ze 2e en algemeen 1e. Mike behield plaats 3 voor Bram die goede zaken deed en 2e algemeen werd. Martijn bleef voor Patrick en Patrick voor Wout die een puike 2e race reed. Eddy won de zwarte vlag wedstrijd van Guido en Danny.